Uspjeh talijanskog gradića u borbi protiv COVID-19 virusa

Koronavirusna bolest (COVID-19) je zarazna bolest koju uzrokuje novootkriveni koronavirus.

Većina osoba zaraženih virusom COVID-19 doživjet će blaga do umjerena respiratorna oboljenja i oporaviti se bez posebnog liječenja. Starije osobe i osobe sa već postojećim zdravstvenim problemima, poput kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, kroničnih respiratornih bolesti i raka, imaju veću vjerojatnost razvijanja ozbiljnijeg oboljenja.

Dobra informiranost o COVID-19 virusu, bolesti koju uzrokuje i njegovom prenošenju, najbolji su način prevencije i usporavanja širenja istog. Zaštite sebe i druge od zaraze redovitim pranjem ruku, korištenjem dezinfekcijskih sredstava i izbjegavanjem dodirivanja lica.

Sjevernotalijanski gradić Vo, u kojem je zabilježena prva smrt u Italiji uzrokovana korona virusom, postao je primjer koji demonstrira način na koji bi stručnjaci mogli neutralizirati širenje COVID-19 virusa. Njihova strategija temeljila se na provođenju agresivnog testiranja kako bi se identificirali asimptomatski nosioci virusa, a više o tome pogledajte u videu koji Vam donosimo u nastavku:

Trebate više informacija

Kontaktirajte nas putem telefona ili kontakt obrasca