Odmor je nužan za naše zdravlje!

Mnogi zanemaruju važan aspekt ljudskoga zdravlja, a to je potreba odmora za kvalitetan i uravnotežen život čovjeka! Stalna on-line dostupnost i nemogućnost da se isključimo iz poslovnih zbivanja čak i kada smo na odmoru otežava prijeko potreban proces punjenja baterija.

Korištenje odmora ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Važnije je nego što mislimo doista uzeti malo vremena za sebe, naime, samo jedan kraći godišnji odmor, bez obzira u kojem okruženju (ostanak kod kuće ili odlazak na putovanje), pozitivno i neposredno može utjecati na naše mentalno zdravlje. S druge strane, nedostatak odmora od poslovnih obveza utječe na smanjenje zadovoljstva poslom, povećanje stresa,  burn out, a posljedično i smanjuje kvalitetu privatnog života.

Nedostatak godišnjih odmora ima veoma negativan učinak na fizičko zdravlje. Osobe koje ne odlaze na godišnji odmor imaju 32 posto veće šanse od obolijevanja i smrti uzrokovane srčanim problemima od onih koji redovito, barem jednom u godini odlaze na odmor. Vrijeme provedeno s prijateljima i obitelji pozitivno utječe na zdravlje te pruža bijeg od svakodnevnih problema.

Razmišljajte o odmoru kao o nužnosti u službi zdravlja, nipošto kao o nepotrebnom luksuzu!

Uživajte u vikendu!

 

 

Trebate više informacija

Kontaktirajte nas putem telefona ili kontakt obrasca